Olie-eventyr på Lolland og Falster

Under den mørke jord på Lolland og Falster gemmer der sig sandsynligvis meget mere end bare roer. Et selskab tror nemlig, at der venter et olie-eventyr lige om hjørnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvis der var olie i store mængder, som kunne give nogle penge, så ville jeg nok få det lidt sjovere, end jeg har det i dag, fortæller Morten Clausen, der er roeavler på Lolland.

Et olieeventyr på Lolland og Falster. Måske lyder det for godt til at være sandt, men i fremtiden kan det blive virkelighed.

Selskabet Danica Ressources tror nemlig på, at der er olie og gas i undergrunden ved Sydfyn, Lolland og Falster. Og det skaber glæde og forventninger hos borgerne.

- Det kunne jo betyde en stor udvikling, og at der ville komme penge til området. Så det ville få stor betydning for os allesammen, siger Jane Sørensen, der er pædagog på Lolland.

Men ikke alle er enige i den udmelding. I Lolland Kommune har borgmester Stig Vestergaard et langt mindre begejstret forhold til olie-spørgsmålet.

- Lad os da se på det. Vi har guld i undergrunden med vores roer i øjeblikket, og det er vi glade for, siger han.

- "Så du tror ikke på, at der kommer olie i fremtiden?"

- Nej, det gør jeg ikke. Men skulle det komme, så er det da en udviklingsmulighed for Lolland, fortæller Stig Vestergaard.

Hvis ansøgningen bliver godkendt er det den største olie-efterforskning på dansk jord nogensinde.