¨

Ole Sohn takker af

Foto: TV ØST

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, der er valgt ind i Sjællands Storkreds, stiller ikke op til næste folketingsvalg.

I et stort interview i dagens udgave af Jyllands-Posten fortæller Ole Sohn, at han undlader at stille op ved næste valg - og han heller ikke ønsker at fortsætte som minister. Det skriver ekstrabladet.dk.

- Når der nu skal vælges ny leder, synes jeg, at det er mest fair at sige, at jeg stopper med udgangen af denne valgperiode. Det er et signal til de to kombattanter om, at når de nu skal bygge fremtidens hold op, så giver det god mening at se på, hvem der er med efter næste valg, siger Ole Sohn til avisen.

I interiewet afviser Ole Sohn, at hans beslutning er truffet for at komme en eventuel degredaring i forkøbet.

- Jeg ved ikke helt, hvad forskellen er. Forstået sådan, at man jo kun er minister, så længe statsministeren eller den formand, der bliver valgt, synes, at man skal være det. Jeg lever i nuet, og så har jeg interesseret mig mere for fremtiden. For det er der, jeg har tænkt mig at tilbringe resten af livet, siger han til Jyllands-Posten.

 

Forventer ikke at fortsætte som ministerSelv om Ole Sohn ikke er trådt tilbage som erhvervsminister, har han ingen forventning om, at han fortsætter på posten, når SF har fået ny formand. Ole Sohn har medddelt, at han ikke stiller op ved næste valg, og derfor vil det være naturligt, at den nye SF-formand vælger en anden end ham til posten.

- Det ville jeg da selv gøre, siger Ole Sohn i et interview med Ritzau.

Ole Sohn blev valgt ind i folketinget i Sjællands Storkreds 13. november 2007.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App