OL-Blog: Cecilie Kristiansen, Svømmer

En af Danmarks Svømmere til de Paralympiske lege i Beijing er i aktion i dag. Her kan du læse om hendes oplevelser i Kina indtil nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag d. 12. september 2008, Beijing, Kina

Dagene op til konkurrencen i den flotte svømmehal, gik med at beundre den store village, fuglereden og ikke mindst National Aquatic Center. Faciliteterne er i top og hvis tingene ikke fungerer, så har Danmark tilknyttet omkring syv rigtig hjælpsomme kinesere, som gerne hjælper en! Alle danskerne bor i et lejlighedskompleks, hvor jeg har æren af at dele værelse med svømmeholdets fysioterapeut. Spiseteltet ligger ikke mere end 5 minutters gå-gang fra vores lejlighed, så der er kort vej til forsyningerne.

Dagen kom og åbningen skulle i gang. Under ceremonien måtte jeg bide mig selv i armen, for virkelig at tro på, at dette var sandt! Over 90.000 mennesker der jublede, et flot show og en rigtig fed stemning. Det var så stort, at det næsten er helt umuligt at beskrive! Dagen efter skulle jeg svømme mit første løb og selv om vi var sent hjemme var fuglereden, så var jeg frisk seks timer efter, klar til at give den fuldt ud.    

Et stort sus i maven
Svømmehallen er kæmpe stor, der er plads til 17.000 tilskuere, hvor stort set alle pladserne er besat under stævneafsnittene. Jeg var første danske svømmer i auktion. Det gav en stort sus i maven da jeg gik ind til start, selv om der var mange tilskuere, så lod jeg mig ikke gå på af det.

Hele stemningen var bare et kick i den rigtige retning. Jeg lagde ud med 100 fri, hvilke var en lang distance for mig. Jeg havde fokus på nogle tekniske elementer og kæmpede for at holde dem under hele løbet, desværre blev jeg træt efter min vending og kom ind i en tid, som svarer til en niende plads, det vil altså sige - ingen finaleplads til mig efter første løb. Så nu ser jeg frem mod min 50 fri, som skal svømmes mandag - jeg er rigtig spændt og glæder mig bare til at give den gas igen!    

Silke, smykker og sko
Forleden dag havde jeg en fridag, som jeg tilbragte med mine forældre og mine to søstre. Vi tog på silkemarkedet, hvilke er en bygning i ca. 9 etager og 15.000 arbejdere. Her havde de en masse ting, som tøj, ure, smykker, sko m.m. - lige hvad en pige kunne ønske sig!

I morgen har vi to danske svømmere i auktion og derefter er det min tur. Indtil videre har Danmark vundet seks medaljer.

 

Se indslag fra TV2 ØST