¨

Økonomisk bombe truer Lolland Kommune

Foto: TV ØST

Borgerne i Lolland Kommune kan komme til at hænge på en regning på flere hundrede millioner kroner, hvis konkurstruede boligforeninger krakker.

Borgere hænger på regningen

Borgerne i Lolland Kommune kan komme til at stå tilbage med Sorteper, hvis en række konkurstruede almennyttige boligforeninger i kommunen krakker.

Kommunen hæfter nemlig for store lån i foreningerne – og de forfalder til betaling, hvis de går konkurs.

Det oplyser DR Sjælland.

Velfærd for millioner truet

I første omgang står kommunen til at tabe 137 millioner kroner, som de hæfter for i direkte konkurstruede boligforeninger. Men en regning på yderligere 105 millioner kroner kan være på vej fra andre foreninger, hvis udviklingen ikke vendes.

Det fremgår af en rapport fra kommunen.

Og problemerne i de almennyttige boligforeninger er en desideret bombe under kommunens økonomi. Det siger Vibeke Grave (S), der er formand for erhvervsudvalget i kommunen.

Kommunen har ikke pengene

- Det er ikke penge vi har, så det er umiddelbart et stort problem, siger hun til radiostationen.

De store økonomiske problemer i de almennyttige skyldes, at foreningerne har alt for mange tomme boliger. Og da de tomme boliger tvinger foreningerne til at hæve huslejen for de øvrige lejemål fører det til, at foreningerne låses fast i en ond spiral, hvor flere fraflytter og ingen vil flytte ind.

Kommunen vil nu søge godkendelse til at rive tomme almennyttige boliger ned for at hjælpe foreningerne til at slippe af med de tomme lejligheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App