Øer i kamp mod hinanden

I slutningen af juni måned mødes folk fra seks danske småøer på Sejerø til ø-olympiade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Sejerø, der i år er vært for den 25. ø-olympiade, hvor folk fra de danske småøer mødes for at konkurrere i forskellige sportsgrene og ikke mindst for at hygge.

Formålet er i første omgang at lære hinanden at kende og have det sjovt på tværs af de mange små ø-samfund. Men det giver også en mulighed for at lære hinanden at kende, og det er en fordel.

- Hvis vi lærer hinanden at kende på de forskellige øer, så er det også lettere at tage ud og hjælpe hinanden. Og det er nødvendigt, da vi har mange problemer, hvor vi må stå sammen, siger Lone Nielsen fra Sejerø. Hun er øens repræsentant i Sammenslutningen af Danske Småøer.

Lettere at kæmpe sammen

På øerne kæmper de blandt andet for at få lov til at beholde deres læger, skoler, plejehjem og mod stigende billetpriser til de livsnødvendige færger. Og de kampe er lettere at kæmpe, mener Lone Nielsen, hvis folk på øerne kender hinanden. 

Ø-olympiaden afholdes den 27. - 29. juni på Sejerø og interesserede kan tilmelde sig hos Lone Nielsen på mail: pg@nielsen.mail.dk eller telefon: 5959 0245.