¨

Odsherred vil hjælpe ledige til job i Aarhus

Foto: TV ØST

Find dig et job i Aarhus, så betaler vi for din transport. Sådan lyder et nyt tilbud fra Odsherred kommune til de ledige, der mister deres dagpenge til nytår.

Ofte er det et arbejde i nærområdet, de ledige i Odsherred Kommune søger. Men nu skal de til at spejde mod vest, mener borgmesteren.

- Der er mange borgere i Odsherred, som ikke kigger mod Aarhus som jobmarked, fordi der er mange omkostninger ved at tage færgen. Der vil vi gerne anspore til også at have opmærlsomhed på jobmarkedet derovre, siger Thomas Adelskov (S).

Derfor vil Odsherred Kommune nu hjælpe dem, der står til at miste dagpengene efter nytår. Hvis de finder sig et job på den anden side af Kattegat, får de betalt transporten til og fra arbejde.

- Hvis det er prisen på færgen, der er udfordringen, så vil vi gerne gå ind og betale transporten de første tre måneder. Det tror vi, vil få flere til at søge mod Aarhus og forhåbentlig finde arbvejde, håber borgmesteren.

Jobcentret i Odsherred anslår, at over 200 ledige i kommunen står til at miste dagpengene og dermed kan gøre brug af tilbuddet.

Bliver det en succes, overvejer kommunen at udvide tilbuddet til også at gælde for de øvrige ledige.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App