Odsherred vil have fattighjælp

Odsherred Kommune vil sidestilles med de fattigste kommuner i Danmark og have ekstra økonomisk hjælp fra staten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland, Langeland, Bornholm... Og nu måske også Odsherred. Det er gruppen af kommuner, som har så store udgifter på grund af skæv befolkning, at de ikke kan få økonomien til at løbe rundt.

Derfor vil borgmester Finn Madsen (V) nu have 28 millioner via en aftale med velfædsministeriet, skriver nordvestnyt.dk.

For tre dage siden sagde borgmesteren, at kommunen er så trængt, at den er nødt til at sælge flere af kommunens bygninger. Men nu håber Finn Madsen altså på en anden løsning.

Flere af de økonomisk dårligst stillede kommuner har lavet flerårige udviklingsaftaler med Velfærdsministeriet. Til gengæld får kommunerne i tre-fire år ekstra store særtilskud fra staten. Lolland har fået 60 millioner, Langeland 30 millioner og Bornholm 22,5 millioner. Og Finn Madsen håber altså på 28 millioner.

Pengene er dog ikke helt gratis. Til gengæld for den økonomiske håndsrækning stiller velfærdsministeriet visse krav  - Langeland Kommune skal for eksempel nedbringe de administrative udgifter, så de kommer på linje med landsgennemsnittet.

Det mener Finn Madsen dog ikke er et problem.