Nyt supersygehus åbnet

Det nye supersygehus i Køge er efter halvandet års forsinkelser endelig klar til at åbne dørene for patienter. Til trods for forsinkelser holdt budgettet.

Supersygehuset i Køge skulle have slået dørene op for to år siden og efter mange forsinkelser, kan de søndag den 19. marts endelig slå dørene op for de første 80 patienter på sengeafdelingen.

Den nye bygning Fløj R, som åbner søndag, indeholder både kirurgiske og medicinske afdelinger, hvor den højtspecialiserede behandling er samlet, samt 180 enestuer fordelt på otte etager. 

Og den specialiserede behandling vil i fremtiden betyde, at patienter kan behandles i Køge fremfor at skulle rejse til Rigshospitalet, forklarer sygehusdirektør Niels Würgler Hansen.

- Vi har nu mulighed for at trække endnu flere behandlinger hjem fra Region Hovedstaden, og det har borgerne i Region Sjælland brug for, at vi gør, siger han.

Udover de 80 patienter flytter hospitalet søndag otte afdelinger, 180 sengepladser og 670 ansatte over i den nye bygning. 

Nye faciliteter

Fløj R består af 180 enestuer, hvor der er god plads til patienterne og deres pårørende. 

Derudover har man på den nye afdeling en computer på hver stue, så personalet skriver patientens journal på stuen. 

Læs også
Italienere forsinket - sygehus bliver ikke færdigt til tiden
Læs også
Italienere forsinket - sygehus bliver ikke færdigt til tiden

Det har man gjort, så det er lettere for patienten at følge med i sin egen journal, forklarer chefsygeplejerske på medicinsk afdeling, Lis Nøddeskou.

- Vi har mulighed for at vise patienten deres røntgen- eller skanningssvar på skærmen, og hvis deres pårørende ikke har mulighed for at være til stede kan de være med på en Skype-forbindelse, når vi har stuegang, fortæller Lis Nøddeskou.

Bygget i etaper

Region Sjællands nye superhus er blevet bygget i etaper, hvilket også er årsagen til, at det kun er Fløj R, som kan byde patienter velkommen søndag.

De otte afdelinger i Fløj R

  • Akutafdelingens korttidsafsnit

  • Anæstesiologisk afdeling - Smertecenteret

  • Kirurgisk afdeling - tre sengeafsnit og ambulatorier

  • Ortopædkirurgisk afdeling - to sengeafsnit og ambulatorier

  • Øre-næse-hals afdeling -sengeafsnit og ambulatorium

  • Tand-mund-kæbe afdeling - operationsstuer og ambulatorium

  • Medicinsk afdeling, Køge - et sengeafsnit og dele af ambulatoriet

  • Dialyseafsnit

Og da Fløj R nu står færdig, vil byggeriet af de næste to fløje gå i gang. 

- Der vil vi få nogle helt nye operationsstuer og en større intensiv afdelingen, og dermed vil vi få bedre mulighed for at være et universitetshospital, end vi har lige nu, siger Niels Würgler Hansen. 

Læs også
Skandaleramt sygehusbyggeri forsinket igen - sengebygningen er ikke klar
Læs også
Skandaleramt sygehusbyggeri forsinket igen - sengebygningen er ikke klar

Fløj R ligger næsten 400 meter fra den nuværende hovedindgang til hospitalet. Derfor vil der, i de kommende år, være ekstra personale til at hjælpe patienter og pårørende med at komme mellem den nye og den gamle del af hospitalet, indtil den nye hovedindgang bliver bygget. 

Det nye sygehus har været forsinket på grund af ændringer i udbuddet og entreprenør, men til gengæld har budgettet for byggeriet holdt. 

Opdateret
Artiklen er opdateret med en faktaboks. Derudover er to år rettet til halvandet år i underrubrikken.