¨

Nyt samarbejde vil sikre en milliard til udvikling af Region Sjælland

På billedet fra venstre: Torben Dalby Larsen, chefredaktør, Lars Petersson, administrerende direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn, Heino Knudsen, regionsrådsformand for Region Sjælland og Bruno Hansen, Formand for DGI Midt- og Vestsjælland. Foto: Sparekassen Sjælland-Fyn

En ny aftale mellem Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn skal sikre en milliard til udvikling, så det er attraktivt at bo på Sjælland.

Region Sjælland skal fortsat skal være et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed – også om 5, 10 og 20 år.

Derfor har Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn indgået en samarbejdsaftale om etablering af en udviklingsalliance for Region Sjælland kaldet ”Sjællands Udviklingsalliance”.

Der er behov for, at vi står skulder ved skulder og sætter en klar retning for udviklingen i Region Sjælland

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fortæller, at formålet med udviklingsalliancen er at sikre et samarbejde mellem mennesker og institutioner, og at målsætningen er at tiltrække 1 milliard kroner til finansiering af private projekter, som udvikler Region Sjællands byer og lokalsamfund.

- Der er behov for, at vi står skulder ved skulder og sætter en klar retning for udviklingen i Region Sjælland. Derfor etablerer vi nu ”Sjællands Udviklingsalliance”, som skal samle gode kræfter på tværs af institutioner, der kan tiltrække investeringer til udvikling af regionen, siger Heino Knudsen.

Direktør i Sparekassen: - Vi arbejder også for udvikling

Ifølge administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, drver to samarbejdspartnere ikke kun bankvirksomhed og sygehuse.

- Vi arbejder også for, at vores byer, lokalsamfund og hele regionen udvikler sig, så flere folk har lyst til at drive virksomhed, bo, stifte familie og blive ældre her. Det, der er skabt her i Holbæk Kommune de seneste 4-5 år med investeringer på mindst 1 milliard kr. i form af Holbæk Sportsby, udviklingen af Holbæk Havn og en lang række andre lokale investeringer, er en rollemodel for en yderligere udvikling af Region Sjælland.

Fokus på de mindre byer

Sjællands Udviklingsalliances ambition er, at der kommer retning på den langsigtede udvikling, og derfor vil Region Sjælland og Sparekassen Sjælland-Fyn som en del af samarbejdet bl.a. have fokus på udviklingen af nyt og mere liv i de mindre byer i regionen, fortæller Heino Knudsen:

Vi kan se, at flere af de mindre byer fravælges, når nye borgere flytter til regionen

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Vi kan se, at flere af de mindre byer fravælges, når nye borgere flytter til regionen. De unge flytter til de store uddannelsesbyer, og borgere med job og familie flytter til de større byer med god offentlig service, et levende handelsliv og gode transportmuligheder. Imens er flere af Region Sjællands mindre byer under pres.

Udviklingsalliancen vil derfor også arbejde sammen om at udvikle og afprøve nye tiltag, der kan skabe nye mødesteder og nye tilbud i de mindre byer.

I tråd med sparekassens værdier

Lars Petersson fortæller, at Sparekassen Sjælland-Fyn har valgt at indgå samarbejdsaftalen, fordi lokal udvikling er en vigtig nerve i sparekassen:

Vi mener, at vi som bank har et medansvar for styrke udviklingen i lokalsamfund

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn

- Vi mener, at vi som bank har et medansvar for styrke udviklingen i lokalsamfund – både dem, hvor vi har en filial, men også i dem, hvor vi ikke er repræsenteret med mursten og en fysisk filial, forklarer Lars Petersson.

- I løbet af det seneste års tid har vi bidraget til og igangsat flere lokale projekter i samarbejde med lokale ildsjæle – fx etablering af flere boligområder i Odsherred, samarbejdet med Faaborg-Midtfyn Kommune om det lokale fritidscenter, som var gået konkurs og nu er genopstået som Idrætscenter Midtfyn, samt byudvikling af et gammelt industriområde i Tølløse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App