Nyt forslag skal forhindre højresvingsulykker

Det var en lastbilchauffør fra Haslev der før jul kørte en ung mor og hendes barn ned i en højresvingsulykke i København. Nu kommer han selv med et forslag til, hvordan sådanne ulykker kan undgås i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 61-årige lastbilchauffør Henning Skov Frandsen fra Haslev vil have adskilt de hårde og de bløde trafikanter ved lyskryds.

- Jeg synes, at det ville være en god idé, at man ikke havde grønt samtidig. Så kunne vi måske undgå nogle af højresvingsulykkerne, siger Henning Skov Frandsen.

Om formiddagen den 17 december var Henning Skov Frandsen på arbejde i København. Da han ville til højre ved Toftegårds Plads i Valby, så han ikke en ung kvinde på 29 år og hendes datter på to år. Kvinden døde og barnet blev hårdt kvæstet. De befandt sig i en blind vinkel og blev ramt ved højre forhjul.

- Jeg har det ad helvede til. Jeg har taget en anden persons liv og frarøvet en datter sin mor. Jeg holdt tilbage for nogle fodgængere men så slet ikke de to. Men der er ingen tvivl om, at ansvaret er mit, siger Henning Skov Frandsen. 

Med forslaget håber han, at antallet af højresvingsulykker kan mindskes.

Det retslige efterspil for Henning Skov Frandsen er endnu ikke afgjort .