Nyt erhvervshus på Sjælland: - Vækstindsatsen får en super platform

Fra næste år kommer der ét nyt erhvervshus i Region Sjælland, som skal være i Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle borgmestre i regionen gik i en samlet flok til regeringen.

For tilbage i maj måned lancerede regeringen, at der i fremtiden skulle være to erhvervshuse i Region Sjælland – et i Sorø og et i Vordingborg.

En løsning, som borgmestrene i regionen ikke syntes godt om, da det ville udfordre den erhvervsindsats, der allerede var i gang.

Det ønske har regeringen nu imødekommet. Og derfor er det nu besluttet, at Væksthus Sjælland bliver til ét nyt Erhvervshus Sjælland per 1. januar.

- Vi har mødt en stor åbenhed fra statens side i forhold til at finde den rigtige løsning for os i Region Sjælland. Og med det nye samlede Erhvervshus får vækstindsatsen en super platform. Vi kan investere endnu mere i de udfordringer, virksomhederne har fx omkring eksport og digitalisering. Og tilbuddet kommer ud til en endnu bredere målgruppe, fortæller formand for Væksthus Sjælland og borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten), i en pressemeddelelse.

Medarbejdere ude i virksomhederne

Det nye erhvervshus får hovedkontor i Sorø og filial i Vordingborg.

- Udgangspunktet er, at medarbejderne skal være til stede ude i virksomhederne, siger John Brædder.

- Virksomheder får faglig sparring fra konsulenter, som kender virksomhedernes hverdag fra deres egen karriere i erhvervslivet. På den baggrund kan der så henvises til en række andre tilbud både regionale og nationale. Det kan være til de statslige ordninger i Eksportrådet, Vækstfonden eller private rådgivere, som Væksthuset historisk har haft et tæt samarbejde med, fortæller John Brædder.  

Erhvervshus Sjælland slår dørene op i nye lokaler i løbet af de første måneder af 2019.