Nyt center i Næstved skal udskifte 1500 knæ om året

Næstved Sygehus får landets næststørste afdeling for udskiftning og reparation af hofter og knæ. Omkring 1000 knæ og 500 hofter skal udskiftes hvert år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Center for Planlagt Ortopædkirurgi på Næstved Sygehus samles nu et stort antal operationer af hofter og knæ, hvor der skal indopereres og repareres kunstige led og proteser i hofter og knæ hos patienter med slid- og leddegigt.

Centeret har samlet alle operationer af kunstige hofter og knæ fra Slagelse Sygehus og Næstved Sygehus under samme tag i Næstved, og det er der ifølge ledende overlæge, Peter Bernt, mange fordele ved:

- Ved at samle alle kompetencerne inden for kunstige knæ og hofter samme sted, giver vi patienterne et fuldstændigt sammenhængende forløb, og vi kan samtidig skrue op for antallet af operationer. Lige nu har vi mellem seks og otte operationer om dagen, og patienterne kommer derfor hurtigt til, siger Peter Bernt i en pressemeddelelse.

Center for Planlagt Ortopædkirurgi råder både over et ambulatorium, der tager sig af forundersøgelser, behandling, efterbehandling og kontrol, et sengeafsnit med 18 sengepladser og omkring otte operationslejer på operationsgangen.

I ambulatoriet er der over 22.000 årlige besøg, og afdelingen gennemfører over 2.000 ambulante operationer hvert år.

En tryg behandling
Også 68-årige Lise Bastholm fra Næstved har lige fået erstattet sit nedslidte knæ med et nyt i det nye center på Næstved Sygehus. Hun er særligt tilfreds med den omsorg og de mange informationer, som personalet har givet undervejs i forløbet.

- For mig er sådan en operation her noget personligt, og det har været vigtigt for mig at være velinformeret for at føle mig tryg, og det har jeg bestemt været hele vejen. Personalet har i det i hele taget været fantastisk, fortæller Lise Bastholm.