¨

Nyt butikscenter kan være på vej i Slagelse

Foto: TV ØST

Slagelse får måske et nyt butikscenter. Et flertal i det ansvarlige udvalg har sagt ja til an ansøgning fra et entreprenørfirma, der vil bygge 1000 kvadratmeter

Et nyt butikscenter kan se dagens lys i Slagelse inden for overskuelig fremtid. Sjællandske skriver i torsdagens avis, at et blåt flertal er villige til at give projektet en chance, selv om forvaltningen er betænkelig.

Et flertal i erhvervs-, plan- og miljøudvalget i Slagelse Kommune har sagt ja til en ansøgning fra et entreprenørfirma, der vil stå for det 1000 kvadratmeter store byggeri på Nordre Ringgade. Lige nu ligger der en landejendom på grunden. Den skal rives ned, og så skal der i første omgang laves en dagligvareforretning, hvorefter der kan komme flere butikker til centeret.

LA: Naturstyrelsen skal ikke bestemme

Trods det politiske flertal i udvalget er forvaltningen skeptisk og mener, at byggeplanerne kan blive bremset af Naturstyrelsen, som tidligere har sat en stopper for to lignende forslag. Forvaltningen minder om, at Naturstyrelsen igen kan komme på banen og nedlægge veto, fordi oplandet er for småt til et butikscenter, men det skræmmer ikke politikerne.

- Vi siger ja til dem, der søger, og så må markedet bestemme. Vi vil ikke finde os i et veto fra Naturstyrelsen. Så må vi gå højere op. Naturstyrelsen kan ikke vide, hvem der er bedst til at drive forretning, siger Villum Christensen (LA), der er formand for erhvervs-, plan- og miljøudvalget.

Socialdemokraterne, der også sidder med i udvalget, er imod planerne, idet de mener, at der er butikker nok i området.

00:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App