Nyt børneafsnit skal hjælpe tykke børn

Fedme er blevet den største sygdom blandt børn. Det har fået børneafdelingen på Holbæk Sygehus til at oprettet landets første enhed for overvægtige børn fra fem til 18 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets første børneafdeling med en enhed for overvægtige børn skyder nu op i Region Sjælland. Holbæk Sygehus går forrest i kampen mod den største børnesygdom, der findes - overvægt, skriver DAGBLADET Roskilde.

 - Det er rigtig godt, at der endelig bliver gjort noget for denne gruppe børn. Overvægt er årsag til mange alvorlige sygdomme som forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme, men det giver også børnene sociale problemer, siger Jens-Christian Holm, der er speciallæge og har ansvaret for den nye enhed.

 - Disse børn bliver jo ikke set på på samme måde som andre børn. De har lavt selvværd og isolerer sig. De udvikler sig ikke som andre børn, og det er også med til at sænke deres evne til at lære, siger Jens-Christian Holm.

Enheden åbner officielt først i det nye år, men er der allerede rift om at komme til. 50 børn er tilknyttet enheden, inden den overhovedet er åbnet rigtig, og de kommer fra hele Sjælland - lige fra Kalundborg til Frederiksværk.

 - Selvom vi ikke har været i gang så længe, kan vi allerede nu se, at børnene taber sig, siger Jens-Christian Holm. Han har selv kæmpet for, at der skulle mere fokus på at hjælpe de overvægtige børn og er kun glad for, at det nu endelig er lykkes.