Nykøbing Falster plaget af vold

Centrum af Nykøbing Falster er med på listen over de ti mest voldelige områder i Danmark

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nykøbing Falster Midtby er med i top ti over de farligste områder i hele landet.

Det kan man læse i Rigspolitiets statistikker. Ifølge denne opgørelse var der i centrum af Nykøbing Falster sidste år 77 anmeldelser af vold, mens der i 2006 var 75. Det gør, at området er nummer ti på listen over landets mest voldelige områder og dermed det farligste at færdes i her i regionen.

Det kommer ikke bag på byens unge. - Det passer meget fint, synes jeg. Man kan jo ikke gå i byen uden at høre om nogen, der er blevet slået ned uden grund, siger Martina Hansen i dag til TV2 Øst. Martina Hansen er selv utryg over at gå i byen. - Jeg går aldrig alene hjem, enten følges jeg med min kæreste, eller også så bliver jeg hentet, siger hun.

Niels Denny Sørensen, der er vicepolitikommissær i Nykøbing Falster, er lidt træt af, at Nykøbing havner på top 10 over landets farligste steder. - Det er klart, det er ikke flatterende at komme på den liste, siger han til TV2 Øst. Han har dog en mulig forklaring på, hvorfor det er sådan. - Måske er vi hurtigere til at skrive en voldssag i Nykøbing Falster, end man er så mange andre steder, hvis der er nogen, der deler øretæver ud, siger han.

Øverst på listen ligger Vesterbro-kvarteret i Odense. Her var antallet af voldsanmelder sidste år 291.