Nye veje skal løsne trafikpropper

Massive investeringer i vej - og togtrafik. Sådan lyder overskriften i den rapport, som infrastrukturkommissionen fremlagde torsdag formiddag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lys forude for regionens pendlere. Ifølge infrastrukturkommissionens rapport, der blev fremlagt torsdag formiddag, skal der nemlig satses stort på bedre vejforhold og bedre togtrafik.

I rapporten er der en erkendelse af, at vi kommer til at køre mere i bil de næste 30 år. Derfor skal der flere motorveje til, og her anbefaler kommissionen blandt andet en udbygning af Køge Bugt-motorvejen.

For de togrejsende  er der også godt nyt: Nordvestbanen mellem Kalundborg og København nævnes som en togstrækning, der bør investeres i. Til gengæld ser det sort ud for ideen om en broforbindelse over Kattegat. Dette forslag forholder kommissionen sig ikke konkret til.

Samtidig med rapporten kommer DSB med en anbefaling af, at der bliver bygget en helt ny jernbane mellem København og Ringsted via Køge. Og til det projekt er der opbakning, lyder det fra Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Læs mere om kommissionens anbefalinger om toge

Her kan du læse hele infrastrukturkommissionens rapport