Nye strejker blandt TDC-ansatte

Store arbejdsnedlæggelser blandt TDC-ansatte på Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et skridt frem og et tilbage - sådan ser det ud i forbindelse med de seneste dages arbejdsnedlæggelser blandt det tekniske personale hos TDC. Mens stort set samtlige jyske medarbejdere valgte at genoptage arbejdet i dag, så blev arbejdsnedlæggelserne på Sjælland mere omfattende.

Kim Vistisen fra Dansk Metals teleafdeling 1 vurderer, at omkring 400-500 medarbejdere nedlagde arbejdet i dag.

For kunderne betyder det, at man ikke kan få rettet fejl på telefonen eller installeret nye forbindelser.

Medarbejderne er utilfredse med flere forhold, blandt andet at ledelsen vil indføre tovejs GPS, så medarbejdernes gøren og laden kan overvåges nøje. De er også utilfredse med, at datterselskabet TDC Produktion nu overtager flere af deres arbejdsopgaver, selv om ledelsen havde lovet at neddrosle samarbejdet. Medarbejdernes utilfredshed bunder i, at de ansatte arbejder under en anden overenskomst hos TDC Produktion.

TDC fremhæver, at arbejdsnedlæggelserne strider mod overenskomsten.

Koncerndirektør Carsten Dilling, Fastnet Norden, siger, at TDC har præsenteret en række initiativer, som skal give kunderne en bedre service ved for eksempel at få bragt ventetiderne væsentligt ned, når fejl skal repareres.

- Vi gør ikke det her for at presse medarbejderne eller for at tjene flere penge til aktionærerne. Vi gør det for at yde en bedre service, siger Carsten Dilling.