Nye retningslinjer om coronavirus - omfatter kommunalt ansatte

Ansatte i kommunerne, der har været ude at rejse i områder, hvor der er smitte med coronavirus, skal nu blive hjemme i 14 dage, når de kommer hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle kommunale medarbejdere skal sendes hjem i 14 dage, hvis de er kommet retur til Danmark fra et af de fire Covid-19 risiko-områder efter den 2. marts.

Sådan lyder en helt ny beslutning fra Sundhedsstyrelsen, som blev sendt ud til kommunerne onsdag formiddag.

Nye krav til sundhedspersonalet

De nye regler er en yderligere skærpelse af de retningslinjer, som sundhedsminister Magnus Heunicke og sundhedsmyndighederne udstedte tirsdag. Her besluttede myndighederne, at alle medarbejdere i sundheds- og ældre-sektoren, der har rejst i Kina, Iran, dele af Sydkorea eller fire regioner i Norditalien skal sendes hjem i 14 dage

- Vi skal beskytte de grupper i vores samfund, der er særligt udsatte og sårbare, hvis de bliver ramt af COVID-19. Det gælder særligt vores ældre, men også patienter med kroniske sygdomme, patienter svækket immunforsvar som fx kræftpatienter i kemoterapi, og personer med andre risikofaktorer, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Direktør i Sundhedsstyrelsen understreger samtidig, at en effektiv forebyggelse af smittespredning i sundheds- og ældresektoren også kan forebygge smittespredning mellem personalet, så man ikke risikerer, at alt for meget personale lægger sig syge, så det bliver svært at få vagtplanerne til at hænge sammen på plejecentre, sygehuse m.v.

Hvis du bliver syg

Anvender engangshandsker i hjemmeplejen

I Holbæk Kommune tager man allerede sine forholdsregler.

- Vi har informeret alle vores medarbejdere, om hvordan de skal forholde sig, oplyser Lene Magnussen, direktør i Holbæk Kommune.

- Vi har udsendt information om smitteveje, forebyggelse, hvad vi gør i kommunen, hvordan man skal forholde sig hvis man selv eller en kollega bliver smittet. I informationen ligger vi vægt på: God håndhygiejne, host og nys og kontakten til personer der har symptomer på forkølelse og/ eller luftvejsinfektion.

Direktør Lene Magnussen oplyser yderligere, at de i hjemmeplejen anvender engangshandsker for at mindske smittefaren.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte. Foto: Sundhedsstyrelsen

Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19.