Nye retningslinjer om coronavirus - omfatter kommunalt ansatte

Ansatte i kommunerne, der har været ude at rejse i områder, hvor der er smitte med coronavirus, skal nu blive hjemme i 14 dage, når de kommer hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alle kommunale medarbejdere skal sendes hjem i 14 dage, hvis de er kommet retur til Danmark fra et af de fire Covid-19 risiko-områder efter den 2. marts.

Sådan lyder en helt ny beslutning fra Sundhedsstyrelsen, som blev sendt ud til kommunerne onsdag formiddag.

hygiejne_plejehjem_1.jpg
Læs også
Kommuner opruster coronaberedskab - indfører særlige regler i hjemmeplejen
hygiejne_plejehjem_1.jpg
Læs også
Kommuner opruster coronaberedskab - indfører særlige regler i hjemmeplejen

Nye krav til sundhedspersonalet

De nye regler er en yderligere skærpelse af de retningslinjer, som sundhedsminister Magnus Heunicke og sundhedsmyndighederne udstedte tirsdag. Her besluttede myndighederne, at alle medarbejdere i sundheds- og ældre-sektoren, der har rejst i Kina, Iran, dele af Sydkorea eller fire regioner i Norditalien skal sendes hjem i 14 dage

- Vi skal beskytte de grupper i vores samfund, der er særligt udsatte og sårbare, hvis de bliver ramt af COVID-19. Det gælder særligt vores ældre, men også patienter med kroniske sygdomme, patienter svækket immunforsvar som fx kræftpatienter i kemoterapi, og personer med andre risikofaktorer, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Direktør i Sundhedsstyrelsen understreger samtidig, at en effektiv forebyggelse af smittespredning i sundheds- og ældresektoren også kan forebygge smittespredning mellem personalet, så man ikke risikerer, at alt for meget personale lægger sig syge, så det bliver svært at få vagtplanerne til at hænge sammen på plejecentre, sygehuse m.v.

Hvis du bliver syg

  • COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. 
     
  • Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte. 
     
  • Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning (se tabel nedenfor), eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19, så ring til lægen hvis du er syg. 
     
  • Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre. Udenfor åbningstid skal du ringe til lægevagt eller akuttelefon i din region (Find nummer).

    Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Anvender engangshandsker i hjemmeplejen

I Holbæk Kommune tager man allerede sine forholdsregler.

- Vi har informeret alle vores medarbejdere, om hvordan de skal forholde sig, oplyser Lene Magnussen, direktør i Holbæk Kommune.

- Vi har udsendt information om smitteveje, forebyggelse, hvad vi gør i kommunen, hvordan man skal forholde sig hvis man selv eller en kollega bliver smittet. I informationen ligger vi vægt på: God håndhygiejne, host og nys og kontakten til personer der har symptomer på forkølelse og/ eller luftvejsinfektion.

Direktør Lene Magnussen oplyser yderligere, at de i hjemmeplejen anvender engangshandsker for at mindske smittefaren.

sankt birgitta skolen Maribo
Læs også
Coronavirus får konsekvenser for skole - rejse aflyst
sankt birgitta skolen Maribo
Læs også
Coronavirus får konsekvenser for skole - rejse aflyst
Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte. Foto: Sundhedsstyrelsen

Listen over risikoområder vil blive opdateret dagligt af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen og kan ses på Sundhedsstyrelsens særlige informationsside om COVID-19.


Nyhedsoverblik