Nye planer for fremtidens Ringsted

Ringsted starter drøftelserne af kommunens kommende planstrategi med stort borgermøde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et oplevelsescenter med fokus på vand ved Haraldsted Sø, fokus på at Ringsted Kommune har Sjællands højeste punkt og bedre adgang til hele kommunens natur med nye stier.

Det var nogle af ideerne fra tirsdagens borgermøde, hvor hundrede fremmødte gav deres bud på, hvad Ringsted Kommune skal prioritere i den kommende planstrategi og kommuneplan for Ringsted fra 2009

Blandt emnerne på borgermødet var, hvordan Ringsted Kommune kan bruge områdets historie, natur og eksisterende udvikling til at skabe en mere attraktiv kommune.

- Natur og kultur er det bedste, kommunerne kan sælge sig selv på til nye borgere. Men der må altså ikke være mere end halvanden kilometer ud til naturen, så bruger folk det ikke. Derfor er det vigtigt at tænke grønne kiler, skov og andet natur tæt på byerne ind i de kommende kommuneplaner, lød budskabet fra en af deltagerne, skovrider Claus Jespersen fra Falster Skovdistrikt..

Med de mange forslag i tasken går k

Kommunens tekniske forvaltning går nu i gang med at forberede den såkaldte planstrategi for Ringsted Kommune. Planstrategien er en slags opskrift på, hvordan Ringsted Kommune skal udvikle sig i de kommende år, og denne strategi vil blive drøftet videre i løbet af efteråret i kommunens erhvervsforum, i byrådet, og der vil blive en åben høring, hvor borgere og foreninger kan komme med yderligere forslag.

Planstrategien danner så grundlag for selve kommuneplanen, der skal vedtages inden udgangen af 2009.