Nye Øst-tog prøvekøres

Mens DSB har store problemer med at få deres nye tog ud på skinnerne, så går det mere eller mindre smertefrit på Østbanen. I dag kunne togførerne øve sig - inden det for alvor går løs med passagerer ombord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokomotivførere bliver for tiden omskolet til det nye Lint 41 tog der skal indsættes på Østbanen. Toget skal i fremtiden køre mellem Køge og Rødvig og Køge og Fakse Ladeplads og der er tale om en stor forbedring både for passagere og lokomotivførere.

- For lokomotivførerens vedkommende er det her en stor forbedring, for vi har et overskueligt føre, hvor vi er kommet højere op og det er bedre for sikkerheden, og vi har fået en væsentligt forbedret arbejdsplads, siger lokomotivføre og kørelærer Bjarne Grøn fra Fakse Ladeplads.

Et skydetrin gør det i fremtiden nemmere for passagerne at komme ind i toget. Og ældre rejsende vil også få nemmere adgangforhold.

- Når man kommer ind er der direkte adgang i lavgulvssektionen til sæder der er forbeholdt ældre mennesker, siger lokomotivfører og kørelærer Bjarne Grøn fra Fakse Ladeplads.

Og med de nye tog skulle det være slut med barnevogne der bliver klemt fast i en dør.

- En barn kan ikke få klemt sin arm fast, fordi døren ikke trykker noget videre, siger Bjarne Grøn og demonstrere hvordan døren nemt glider op efter at have have været lukket sammen om hans arm.

Man regner med at de nye Lint 41 tog, der koster omkring 20 millioner kroner pr. togsæt, bliver indsat på Østbanen i 2009.