Nye metoder i Ringsted

Folketingspolitikere inviteret til Ringsted af borgmesteren. "Lobbyisme" eller samarbejde skal fremme aktiviteter i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunerne øst for Storebælt har aldrig har aldrig haft samme evne, som kollegerne vest for, når det gælder om at udnytte lokale folketingsmedlemmer til at fremme egne interesser.

Men det fine ord lobbyisme er så småt ved at finde vej over bæltet, skriver DAGBLADET Ringsted.

Således har Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) netop besluttet at indkalde folketingsmedlemmer med rødder i det midtsjællandske til et møde allerede i denne måned for gennem dem at få opbakning på Christiansborg til at løse en række af de problemer, Ringsted som vækstkommune står over for.

Og kommunen kunne bruge lidt hjælp fra Christiansborg, siger Ringsteds borgmester.

"Vi har lige, siger Niels Ulrich Hermansen, fået nej fra Vejdirektoratet til at måtte rejser nogle højere pyloner ud mod Vestmotorvejen ved butikscentret RingStedet som reklame for centrets butikker og en kommende McDonald.

En større planlagt udstykning i Høm i udkanten af Ringsted generes voldsomt af linieføringen af en ringvej, som Vejdirektoratet fastholder, men som efter min bedste mening aldrig bliver til noget. Vi har et stort uudnyttet godsbaneterræn ved Ringsted Station, som med fordel kan omdannes til stærkt savnede parkeringspladser til pendlerne. "