Nye fotovogne blitzer løs

Men selvom politiet har fået flere og langt forbedrede fotovogne, og er på gaden i mange flere timer end for blot et år siden, får mange bilister stadig et dyrtkøbt portrætfoto med posten fra politiet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi steg antallet af fotovogne sidste år fra to til syv.

Det kan ses på antallet af bøder udskrevet i politikredsen. Men for lederen af færdselspolitiet Erik Mather, er det ikke ubetinget en succeshistorie. 

- Vi er rigtigt glade for at vi har det antal fotovogne, vi har. Vi mener, at vi med et massivt kontroltryk faktisk er med til at sænke farten og dermed både antallet af dræbte og antallet af svært tilskadekomne i trafikken, siger han i dag til TV Øst, og fortsætter : Det er dog ikke på den måde en succes for os, når vi har taget mange i en kontrol. Det er faktisk i højere grad en succeshistorie for os, når vi ikke har taget ret mange på et sted, hvor vi ellers ofte har fotograferet mange. Så ved vi, at vi har haft en betydning, siger han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har ellers fotograferet en del det seneste år. Hvor de i 2014 fotograferede 16.000 bilister, var tallet i 2015 steget til hele 43.000 fotograferede. Ifølge Rigspolitiet betød det, at mens politikredsen i 2014 udskrev bøder for små 20 mio. kroner, var tallet i 2015 steget til 35. mio kroner. 

Erik Mather vil dog ikke kalde fotovognene for pengemaskiner - og dog.

- Jeg plejer at vende det om. Hvis vi ser på, hvordan antallet af svært tilskadekomne er faldet drastisk efter at fotovognene blev introduceret, så er der - udover de mange menneskelige omkostninger - også rigtigt mange samfundsmæssige omkostninger, vi har sparet. Det er udgifter til hospitalssenge, til pensioner osv. Og hvis vi skal se på det på den måde, så kalder jeg det gerne en positiv pengemaskine, siger Erik Mather til TV Øst

 

 


Nyhedsoverblik