Nye el-biler på vejene i år

I en tid hvor benzin- og dieselpriserne stiger og stiger, er der godt nyt til bilejerne. Nye el-biler, som er billigere at køre i, er på vej. Men bilisterne skal væbne sig med tålmodighed før de kan sætte foden på egen speeder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos DONG energy regner man med, at deres nye el-biler fra Renault kommer på de danske veje i slutningen af året.

Bilerne bliver billigere at køre i end de biler, som vi kender i dag. Samtidig er de mere miljøvenlige. Dels kan de lades med strøm, der bl.a. kommer fra vindmøller, dels er el-motorer i sig selv langt mere energi-effektive end benzin- og dieselmotorer.

Men bilejerne må vente nogle år endnu, før de kan sætte sig bag rattet på en el-bil og suse ud af lande- eller motorvejen. 

-  Det tager lang tid at indføre den infrastruktur, der hører til. Det handler både om etablering af opladningspunkter hjemme, på arbejdspladser og på offentlige parkeringspladser, siger Torben V. Holm, der er ansvarlig for projektet hos DONG Energy.

Desuden skal der bygges stationer, hvor bilernes batterier kan byttes, når man er på langfart, og man skal sikre sig, at der er nok værksteder til at servicere bilerne.

Men at bilerne kommer er DONG energy ikke i tvivl om.

- Vi ligger helt fremme i forreste felt, siger Torben V. Holm. Han tilføjer at et tilsvarende elbilsprojekt blev annonceret i Israel i januar. Danmark er dermed land nummer to og det første marked indenfor EU.

 

Når de første el-biler kommer til landet i slutningen af året, skal udvalgte testpersoner prøvekøre dem. Først fra 2010 eller 2011 forventer DONG Energy, at el-biler bliver til salg på markedet - til gavn for pengepungen og miljøet.