Nye briller kan redde kørekortet

En optiker fra Syncentralen i Vordingborg har fundet ud af at mindst hver tredje svagtsynet kan forbedre sit syn. Det eneste man behøver er - ja - nye briller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er især ældre med aldersforstyrrelser på nethinden, samt grå og grøn stær og diabetes, der kan have gavn af nye briller, viser undersøgelsen, som er lavet af Synscentralen i Vordingborg.

- Den her undersøgelse, som er baseret på godt 3000 mennesker viser, at godt en tredjedel af dem kan få gavn af nye briller, siger optiker ved Synscentralen i Vordingborg Henrik Holton til DR Sjælland..

Der er også godt nyt til de svagtsynede, som ikke har kørekort. Med nye briller kunne hele 17 procent af undersøgelsens deltagere generhverve kørekortet.

- Jeg tror, at folk ikke får tjekket deres briller, fordi de har en formodning om, at briller ikke kan hjælpe, fordi de har syge øjne, men undersøgelsen viser, at det godt kan betale sig at få sine briller tjekket, siger Henrik Holton.

Formanden for Øjenforeningen, overlæge Dr. Med. Carsten Edmund, siger til DR Sjælland, at undersøgelsen understreger vigtigheden af, at alle svagtsynede regelmæssigt kontrolleres på de kommunale synscentraler, der råder over den særlige ekspertise, der kan hjælpe dem med at få synet tilbage.