Ny udvikling i drabssag - politiet efterlyser hjælp

Der er dukket nye spor op i en et år gammel drabssag i Næstved, hvor en 22-årig mand med rockerrelationer blev skudt. Politiet beder borgerne om hjælp i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For et år siden den 9. december 2013 blev en 22-årig mand med relationer til rockermiljøet skudt og dræbt på Morsøvej i Næstved. Flere skudepisoder og angreb fulgte. Politiet har gennem efterforskning og tekniske undersøgelser nu fundet nye spor og efterlyser derfor hjælp fra offentligheden.

Natten til den 9. december 2013 blev Edin Fakic dræbt i sit hjem på Morsøvej i Næstved. Samme dag blev der affyret flere skud mod en lejlighed på Kornbakken, hvor ingen dog blev ramt. Igen den 24. december blev der skudt mod et hus på Kildemarksvej og tre andre adresser blev angrebet.

Bandidosfolk står bag

Det er politiets formodning, at episoderne udspringer af konflikten mellem de to rockergrupperinger Westside Nation og Bandidos, og politiets efterforskning peger nu på, at gerningsmændene skal findes blandt medlemmerne i Bandidos.

- Vores specialister i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) har gennem længere tids analyser fundet frem til tydelige indikatorer på, at gerningsmændene hører til blandt medlemmerne af Bandidos. Samtidig har vores efterforskning ført til nye spor i sagen, som vi håber, at offentligheden kan hjælpe os videre med, siger politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

Brændte biler

Det omfattende efterforskningsarbejde foregår i et tæt samarbejde mellem Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Den nye udvikling i efterforskningen er nu nået et punkt, hvor den ansvarlige leder for efterforskningen, vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, efterlyser offentlighedens hjælp til at få oplysninger om det følgende.

Kort efter drabet den 9. december 2013 fandt politiet en udbrændt sølvfarvet Nissan Pixo på Topshøjvej sydvest for Sorø. I bilen blev der fundet en maskinpistol, som viste sig at være det våben, Edin Fakic blev dræbt med. Denne bil blev stjålet fra et værksted på Koksvej i Frederikssund 10. oktober 2013.

Politiets teknikere har desuden fundet et meget tydeligt aftryk fra en Nike sportssko, der blev sat i mudderet i nærheden af den afbrændte Nissan Pixo. Skoen var at typen Nike Air Max Ltd., og politiet leder nu efter den slags sko i relevante miljøer.

Trænet drabsmand

Samme dag som drabet blev der affyret skud mod en lejlighed på Kornbakken i Næstved, hvor ingen dog blev ramt. Vidner har set en lille rød bil umiddelbart før skuddene lød, og det har vist sig, at en rød Renault Clio blev på samme måde som Nissan Pixoen stjålet fra et autoværksted i Frederikssund den 27. november 2013. Denne bil blev fundet udbrændt i et øde område på Madevejen ved Skælskør.

Politiet efterlyser derfor oplysninger fra folk, der kan have set disse biler køre rundt i ugerne op til drabet – både i Næstved eller i de områder, hvor de blev sat i brand ved henholdsvis Sorø og Skælskør.

-  Vi mener, at drabsmanden må være en rimelig god skytte, da Edin Fakic blev dræbt med et enkelt skud gennem et vindue. Derfor er det vores formodning, at gerningsmanden må have trænet inden – for eksempel på en skydebane eller et afsidesliggende område. Måske kan folk oven i købet koble dette med en mand, der havde Nike Air sportsko på. Vi håber, at folk, der har det mindste kendskab til dette, vil kontakte os, opfordrer vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Børn og voksne måtte søge skjul

Tidligt juleaftensdag den 24. december 2013 blev der igen skudt mod en villa på Kildemarksvej i Næstved. Ingen blev ramt, men beboerne – der i blandt børn – måtte søge skjul. Et vidne så en blå Ford Mondeo stationcar køre meget hurtigt væk derfra.

Denne bil blev stjålet den 24. november 2013 fra en adresse i Ballerup. Politiet har imidlertid fundet frem til den, men vil gerne have at vide, om folk har set bilen i eller omkring Næstved denne dag – eller andre steder.

Optimistiske omkring opklaring

Derudover fulgte der yderligere tre angrebsforsøg denne dag: På Kærmindevej, på Enghavevej og på Jernbanegade i Næstved.

-  Disse angreb skete alle mod personer, der har tilknytning til Westside Nation, og vi er derfor temmelig overbeviste om, at gerningsmændene også i denne forbindelse skal findes blandt medlemmer af Bandidos, fortæller Kim Kliver og fortsætter:

-  Vi ser på dette med stor alvor og bekymring, og vi har lagt mange efterforskningsmæssige kræfter i sagen. De nye spor og den seneste udvikling betyder, at vi er optimistiske med hensyn til opklaringen af disse voldsomme hændelser. Specielt, hvis vi også kan få befolkningens hjælp.

Folk der har oplysninger om sagen kan ringe til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 114 eller direkte til efterforskningen på telefon 41331521 eller 41331522.

Billederne viser:

Sølvgrå Nissan Pixo
Rød Renault Clio
Blå Ford Mondeo stationcar
Nike sportsko
Maskinpistol
Kort over gerningsstederne