Ny terrorlov på vej

Om mindre end 2 uger skal hotelgæsters telefonopkald og brug af internet registreres. Det sker som del af en ny anti-terror-lov. Problemet er bare at det er de FÆRRESTE hotelejere, der ANER hvordan de skal bære sig ad

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Loven træder i kraft om fjorten dage, men det er ikke alle i hotelbranchen der er klar til at bidrage til overvågningssamfundet. På Holbæk Vandrerhjem siger værten, Niels Bo: 

- det lyder forkert. Det er jo at blande sig i andre folks forhold. 

Men der er ingen vej uden om den nye lov, der for nemheds skyld kaldes ”logningsbekendgørelsen”. Forretningsfolk og turister kan i princippet være lyssky terrorister, så pollitiet  og andre øvrigheder, skal kunne se hvem gæsterne har kommunikeret med på deres computere og i hotellernes telefoner. Oplysningerne skal gemmes i et år. 

Enkelte store hoteller har allerede systemer der kan tage sig af at registrere gæsternes kommunikation, men de fleste af branchens folk er i tvivl. I brancheorganisation Horesta har man ikke kunnet få klare svar fra justitsministeriet på hvad medlemmerne skal stille op. Ifølge bestyrelsesmedlem i Horesta, Jens Zimmer Christensen har justitsministeriet ikke til dato kunnet svare på hvad hotellerne mere præcist skal gøre for at leve op til loven.   Ifølge Jyllandsposten har Justitsminister Lene Espersen (K) lovet at der senere i denne uge kommer svar fra ministeriet.

Udover hoteller, får den nye lov betydning for campingpladser, og ikke mindst for de mange boligforeninger hvor medlemmerne er fælles om en netforbindelse. Der skal dog være mere end 100 medlemmer før loven kræver elektronisk logning af kommunikationen.


Nyhedsoverblik