Ny sag mod Tibor Kodra

Sundhedsstyrelsen og politiet kigger nu på en ny sag mod øre-næse og halslægen Tibor Kodra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tibor Kodra blev i sidste måned frikendt for at have begået uagtsomt manddrab, da en af hans patienter døde efter en simpel operation for polypper på klinikken i Næstved i 2004. Kodra fik en bøde på 8000 kroner for forsømmelse af lægeloven.

Nu har Sundhedsstyrelsen meldt ham til politiet for at have overtrådt reglerne om sikker opbevaring af patientjournaler. I yderste konsekvens kan det medføre, at han frakendes retten til at være læge, skriver Ekstra Bladet.

Tre kolleger meldte ham i sommer til Sundhedsstyrelsen for at have behandlet 11 navngivne patienter lægeligt uforsvarligt. Blandt andet havde han i tre tilfælde opereret børn for polypper uden at bedøve dem, hed det.

Hele fire gange bad Sundhedsstyrelsen Tibor Kodra om at udlevere 11 journaler. Hver gang afslog han med den begrundelse, at han var for syg til at kunne komme til den computer, journalerne lå i.

Politiet, som Sundhedsstyrelsen til sidst bad skaffe journalerne, kom også til kort. Lynet var slået ned i hans computer. Journalerne var ødelagt, lød lægens besked.

- Får vi ikke de 11 journaler, falder sagen. Til gengæld er der præcise regler for, hvordan journaler skal opbevares sikkert, siger læge Torben Hærslev fra Sundhedsstyrelsen til avisen.

Tibor Kodra nægter at udtale sig.