Ny kritik af Falcks ventetid

Det ikke bare patienterne, der brokker sig over timelange ventetider på Falcks sygetransport. Nu langer også Region Sjælland, et sygehus og en forening ud efter Falck for at smøle med tranporterne. Falck vil nu undersøge sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke mere end en lille uge siden, at flere dialysepatienter i nyhederne fra TV2 ØST langede ud efter Falck pga. timelange ventetider på både ud- og hjemture med den siddende sygetransport.

Nu er der så nye øretæver i luften. Denne gang kommer de fra Nyreforeningen, Holbæk Sygehus og Region Sjælland, som i kor bekræfter, at der er massive og langvarige problemer, når Falck transporterer patienter til og fra bl.a. dialysebehandling på Holbæk Sygehus. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

I onsdags afviste underdirektøren i Falck, Hans Nielsen, dialysepatienternes kritik her på TV 2 ØST og stod fast på, at der var tale om enkeltstående episoder og ikke et generelt problem.

Men den forklaring køber man ikke i Region Sjælland, som betaler for sygetransporten:

- Der har gennem et stykke tid været klager over forsinkelser ved Falcks siddende patientbefordring til og fra behandling på sygehusene. Der er primært problemer, når folk skal transporteres hjem fra hospitalerne. Patienter har i nogle tilfælde måttet vente op til flere timer, før de bliver hentet, siger chefkonsulent Peter Braad til Holbæk Amts Venstreblad.

Underdirektøren i Falck afviser stadig kritikken om, at der er tale om et generelt problem. Men han går så langt som til at ville undersøge sagen igen.

- Vi har vores opfattelse, og andre har så deres, men det er klart, at jeg vil undersøge sagen endnu en gang, siger Hans Nielsen.

Det kommer ifølge direktøren til at ske, når kørselslederen i Falck vender tilbage fra barsel i næste uge.