Ny DF-formand for arbejdsmiljø vil i praktik på sygehusene

Den nye formand for Region Sjællands arbejdsmiljøudvalg, Gitte Simoni (DF), vil i praktik på regionens sygehuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udvalgsformand vil opleve virkeligheden.

De 17.000 ansatte på sygehusene i Region Sjælland oplever ofte en helt anden virkelighed, end den politikerne i regionsrådet hører om fra topembedsmændene i regionshuset i Sorø.

Det skriver DR Sjælland.

quote Vi har råbt op i flere år uden at få hul igennem til regionspolitikerne. Så det er bestemt positivt, hvis de nu vil i praktik i virkeligheden

Søren Petersen, næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, kreds Sjælland

Det er baggrunden for, at formanden for Region Sjællands nye arbejdsmiljøudvalg, Gitte Simoni (DF), oplyser, at hun vil i praktik på sygehusene og prøve at opleve hverdagen.

Gitte Simoni ved godt, at hun ikke kan give stemme til alle 17.000 ansatte, men hun vil i praktik hos alle faggrupper for at danne sin egen mening.

- Jeg kan ikke sidde i regionshuset i Sorø og få et korrekt indtryk af virkeligheden. Jeg vil ud til alle medarbejdergruppe, og jeg vil ikke have et glansbillede præsenteret, for så kan jeg jo ikke ændre noget, siger Gitte Simoni til DR Sjælland.

Dansk Sygeplejeråd glæder sig

Næstformanden i Dansk Sygeplejeråd, kreds Sjælland, Søren Petersen er glad for at udvalgsformanden vil i praktik blandt de menige medarbejdere.

- Vi har råbt op i flere år uden at få hul igennem til regionspolitikerne. Så det er bestemt positivt, hvis de nu vil i praktik i virkeligheden, siger han til DR Sjælland.

Region Sjællands sygehuse mangler 150 speciallæger og et stort antal sygeplejersker. Det nye udvalg skal forsøge at skabe så gode forhold, at de ubesatte stillinger kan besættes.