Ny dansk naturkanon: Seks naturområder fra regionen kæmper om pladserne

30 naturområder kæmper lige nu om at komme med i en dansk naturkanon. Seks områder fra Region Sjælland er med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi sejler tit ud med familien og nyder den ro og dejlige natur, der er på Søndersø. Vi ligger til ved de skønne ører og nyder kaffen eller en øl og griller, når det er godt vejr på de opsatte bålsteder. Når man er der, er der intet andet sted, man vil være.

Sådan skriver Sonny Hansen om sin oplevelser på Søndersø ved Maribo på Lolland.

Sammen med næsten 1.700 andre naturglade danskere har han været med til at nominere i alt 30 naturområder, der nu kæmper om at komme med i en dansk naturkanon, som Miljø- og Fødevareministeriet står bag.

quote Det er fortvivlende svært, for der er virkelig mange gode steder, som fortjener at være med

Susanne Sayers, formand for juryen

- Naturen har en stor betydning, siger Susanne Sayers, som er formand for juryen, i en pressemeddelelse.

- Det kan vi se på de forslag, som er sendt ind, og hvor mange giver sig tid til at beskrive, hvad der er særligt ved det sted, de har nomineret. Mange nævner fred og ro og tid og plads til bare at være, andre har fortalt om konkrete oplevelser. Det er vildt inspirerende, og derfor vil vi gerne høre beretningerne om de steder, som vi nu har udvalgt.

Ud over Søndersø ved Maribo er Brorfelde i Holbæk Kommune, Knudshoved og Avnø, Mandemarke Bakker ved Møn, Spidsen i Røsnæs og Suserup Skov ved Tysttup Sø også i spil til Danmarks Naturkanon.

Endelig naturkanon bliver offentliggjort til november

Juryen, som blandt andet består af tv-værterne Sebastian Klein og Bonderøven, har skullet vælge seks steder i hver af de fem regioner. Når næste runde er omme, skal de vælge halvdelen fra, før de står med den endelige kanon.

- Det er fortvivlende svært, for der er virkelig mange gode steder, som fortjener at være med, og som vi har været nødt til at vælge fra, nogle gange virkelig med blødende hjerte. Og derudover er der en masse lokale steder, som vi kan se betyder en hel masse for de mennesker, som bor i området, og som faktisk fortjener deres egen lokale kanon, siger Susanne Sayers.

På hjemmesiden naturkanon.dk kan alle frem til den 4. november dele naturoplevelser fra de 30 nominerede steder. På den måde kan alle hjælpe deres favorit med at komme blandt de 15 natursteder, der ender i Danmarks Naturkanon.

I slutningen af november vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) offentliggør den endelige naturkanon, hvor hver region vil have tre kanonsteder.

Det er regeringen, der har taget initiativet til en ny naturkanon, da de har ønsket at formidle Danmarks natur og inspirere til, at så mange som muligt kommer ud og oplever den.

Juryen består af:

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere