Ny bog skal hjælpe pårørende til soldater

Soldater fra Antvorskov Kaserne i Slagelse er netop nu i Afghanistan. De er på det hold, der har mistet flest soldater på kortest tid. Det stiller også store krav til de pårørende derhjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Krigen i Afghanistan har kostet 15 danske soldater livet. Flere af de dræbte er fra Hold 5. Et hold der blandt andet består af udsendte fra Antvorskov Kaserne i Slagelse. Holdet er i Afghanistan netop nu, og tabene går hårdt ud over de pårørende hjemme i Danmark. Især når de udsendte fra Slagelse er på det hold, der har mistet flest soldater på kortest tid.

En ny bog sætter fokus på, hvordan det er at være pårørende til soldater, der er udsendt på internationale missioner. "Baglandet", som bogen hedder, har fokus på de pårørende til soldater, der er udsendt på internationale missioner og giver de pårørende mulighed for at læse om andres oplevelser, når ens kære er i krig.

Fra pårørende til pårørende
Bogen er baseret på samtaler med pårørende til soldater og indeholder ifølge Hærens Operative Kommando 12 personlige historier, samt samtaler om håb, frygt, mod, kærlighed, respekt, ensomhed, travle hverdage og glæden og de udfordringer, som de pårørende står overfor, når soldaten kommer hjem.

Du kan erhverve dig et eksemplar her: Baglandet

Der er også oprettet en telefonlinie for de pårørende. Du kan læse mere her: Pårørendetelefon

[video:flv:080415_helmand_interview.flv]
- Se et længere interview med oberst Ib Sørensen, chef for Garderhussarregimentet, om Hold 5's opgaver i Afghanistan og de pårørendes situation.

Besøg de pårørende til hold 5 i aften klokken 19.30 på TV2 ØST