Ny Alliance presset

Ny Alliance har længe ligget til at bestemme, hvem der skulle sidde på statsministerposten efter valget. Men siden valget blev udskrevet, er det gået næsten støt ned ad bakke for det helt nye parti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aviserne har ikke været sjov læsning for Ny Alliance de seneste par dage.

Partiet er gået fra at have op mod 13 mandater i valgets første dage, til i de seneste menigsmålinger at være havnet omkring 6 mandater og måske uden for indflydelse.

- Vi har nok ligget urealistisk højt i de første målinger. Jeg tror vores rigtige niveau ligger omkring de 9-10 mandater, og det tror jeg også vi rammer ved valget, siger Thomas Torp fra Ny Alliance.

Valgkampen har bl.a. budt på beskyldninger mod partiformanden Naser Khader om sort arbejde, forslag om en skatteprocent på 40% på Fyn og kritik af, at der blev satset for meget på kendte ansigter. Og for Thomas Torp har det også været en række hårde paneldebatter på det seneste.

- Jamen vi er blevet angrebet hårdt. Meget på hvem vi egentlig vil pege på, om det var Anders Fogh. Men det har vi så fået afklaring på nu, siger Thomas Torp.