Ny akutlægehelikopter havner længst væk fra Sjælland

Ny akutlægehelikopter bliver placeret så langt væk, man næsten kan komme fra Sjælland og øerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg håber, at Christiansborg lytter til anbefalingerne, da det vil give en bedre og mere robust dækning af regionens geografi i de situationer, hvor akutlægehelikopteren i Ringsted er på en anden mission. Det har stor betydning for borgerne i Region Sjælland, at der bliver en dobbeltdækning i vores region.

Sådan sagde regionsrådsformand Heino Knudsen i maj måned, da det stadig var et åbent spørgsmål, hvor den nye, fjerde akutlægehelikopter skulle have base. Men nu er det besluttet, at den nye helikopter skal stå i Jammerbugt Kommune.

Ringsted dækker stort område

Den nuværende akutlægehelikopter i Ringsted dækker Region Sjælland og Region Hovedstaden inkl. Bornholm. 

Danske Regioner anbefalede en omplacering, så de fire helikoptere kunne placeres således:

  • Ringsted
  • Herning (flyttes fra Skive)
  • Assens (flyttes fra Billund)
  • Jammerbugt (den nye helikopterbase)

Heino Knudsen sagde i den forbindelse:

- Vi skal sikre, at borgerne nemt og hurtigt får hjælp og kommer til det rette sygehus med de rette kompetencer. Det kan have enormt stor betydning for den enkelte borger. Lægehelikopteren sikrer netop det, og med en bedre dækning øges sikkerheden for, at det sker.

Tre placeringer i Jylland

I fredags besluttede Regeringen sammen med Dansk Folkeparti, at den fjerde akutlægehelikopter skal placeres i Saltum-området i Jammerbugt Kommune. 

Det betyder, at der fremover vil være tre akutlægehelikoptere i Jylland, nemlig i Skive, Billund og altså Saltum-området i Nordjylland. 

Regeringen og Dansk Folkeparti skriver i en pressemeddelelse, at de tre nuværende helikoptere i højere grad kan bruge deres flyvetid i henholdsvis Midt-, Syd- og Østdanmark. 

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar om den nye aftale fra regionsrådsformand Heino Knudsen (S), da han er på ferie.