Ny aftale om lægevagten er på plads mellem Region Sjælland og PLO

I efteråret 2022 vil Region Sjælland have det fulde ansvar for lægevagten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Region Sjælland kan også fremover komme til lægevagten tæt på deres hjem.

Region Sjælland og Praktiserende Lægers Organisation Sjælland (PLO Sjælland) har nemlig indgået en ny aftale om lægevagten, der træder i kraft den 1. september 2021. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi har sikret en god aftale for borgerne. Vi har nu sikret, at der fortsat er decentrale vagtlæger tæt på borgerne i hele regionen, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Som led i aftalen fastholdes de 11 nuværende konsultationssteder, der er fordelt over hele regionen. 

quote Sundhedsvæsenets og vores opgaver har ændret sig, siden dengang hver familielæge passede sine egne patienter døgnet rundt, året rundt

Camilla Høegh- Guldberg, formand for PLO Sjælland

I den nye aftale vil der være en overgangsordning indtil efteråret 2022, hvor Region Sjælland overtager det fulde ansvar for lægevagten fra PLO Sjælland.

Som led i overgangsordningen vil Region Sjælland til september overtage lægevagtsbemandingen i Vordingborg, Ringsted, Nakskov, Kalundborg og Nykøbing Sjælland.

De praktiserende læger, der fortsat ønsker at indgå i lægevagten vil få mulighed for det.

- Vi vil nu bruge det næste år på at tilrettelægge, hvordan vi helt konkret vil drive lægevagten på den længere bane, når vi overtager ledelsen i oktober 2022. Jeg er tilfreds med, at PLO i den sammenhæng vil bidrage med deres viden i vores arbejde med at modernisere, udvikle og sikre nærhed og kvalitet i regionens lægevagt, siger Heino Knudsen.

Aftalen kommer, efter Region Sjælland og PLO over en længere periode ikke har kunnet blive enige om en aftale.

Tidligere på året opsagde PLO Sjælland den nuværende aftale, da de ikke havde mulighed for at bemande yderområderne. Derfor er PLO Sjælland glade for, at en aftale er faldet op plads.

- Sundhedsvæsenets og vores opgaver har ændret sig, siden dengang hver familielæge passede sine egne patienter døgnet rundt, året rundt. Hverdagen i almen praksis er blevet meget travl og der lægges så mange timer i vores lægehuse, at det for mange af mine medlemmer er tiltagende svært at have overskud til at tage lægevagter ved siden af fuldtidsarbejdet i klinikkerne, siger Camilla Høegh- Guldberg, der er formand for PLO Sjælland.

Den 1. oktober 2022 vil Region Sjælland overtage den samlede ledelse af lægevagten.  

Video: Tidligere på året opsagde PLO Sjælland vagtlægeordningen