Ny aftale: Bilister får ekstra motorveje for 800 millioner

Det er godt nyt til bilister og erhvervsliv i både Nordvestsjælland og i Sydsjælland. Trafikaftale udløser penge til motorveje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu ser det omsider ud til, at trængselstiderne på den såkaldte gedesti – Rute 54 mellem Næstved og Rønnede – er forbi.  Der bliver nu afsat 15 millioner til en VVM-undersøgelse af en kommende motorvej. Og nok så vigtigt, så har politikerne allerede nu sat 350 millioner kroner af til at bygge første etape af motorvejen mellem Næstved og Sydmotorvejen.

Der er endnu ikke truffet beslutning om den endelige linjeføring. Den beslutning træffes, når resultaterne af VVM-undersøgelsen er klar i 2016.

Åbner pengekassen

Det er en trafikaftale mellem regeringen Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, der åbner pengekassen for de to store regionale trafikprojekter.
Og der falder også 427,5 millioner af til endnu en udvidelse af Skovejen, Rute 23. Det er en seks km lang strækning syd om Regstrup, der forvandles til motorvej, fortæller en yderst tilfreds Rasmus Horn Langhoff, der er valgt i Kalundborg-kredsen..

- Det er meget glædeligt, at vi har fundet penge til endnu en udvidelse af Skovvejen. Det er blevet en realitet, fordi vi har været i stand til at arbejde sammen på tværs af alle politiske partier – både i Folketinget og lokalt, fastslår Rasmus Horn Langhoff, der er medlem af Transportudvalget.

Partierne bag forliget forventer, at udbygningen af Rute 23, får væsentlig betydning for erhvervsudviklingen. Konkret peger politikerne på, at Kalundborg Havn får en forbedret forbindelsesvej.

 

Udover Kalundborg og Næstved er der også givet penge til:

- Etablering af østvendte motorvejsramper her ved Vemmedrup og Tjæreby.

- Rundkørsler på rute 153 ved Holeby og ved rute 57 i Sorø.

- Derudover er der afsat penge til en række cykelstier og -projekter her i Faxe, Sorø, Holbæk, Stevns og Næstved Kommuner