Nu vil Slagelse have Baltic Gate

Slagelse Kommune vil nu sætte turbo på at etablere Baltic Gate - en ny superhavn på Sjælland. Derfor har kommunen bedt om et møde med den nye Transportminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune gør nu et nyt forsøg på at få skub i planerne om at etablere en superhavn på Stignæs, og har i dag bedt om et møde med transportministeren.

- Baltic Gate løser mange problemer på en gang: Den vil skabe regional og national vækst og lokale nye arbejdspladser - og så tager den højde for den eksplosive vækst i privatbilismen og godstrafikken, der vil ske over de næste 20-30 år, skriver kommunen i invitationen til ministeren og fortsætter:

- Sammen med private investorer mener vi derfor i Slagelse Kommune, at det er afgørende, at vi realiserer Baltic Gate. Derfor har vi netop besluttet at sætte yderligere turbo på at etablere den nye superhavn på Sjælland. Og vi anbefaler kraftigt, at det får høj prioritet i de statslige prioriteringer og anbefalinger at etablere Baltic Gate.

Tidligere indslag fra TV2 ØST:

  • Ny plan for havn
    Ny chance til containerhavn på Stigsnæs. Baltic Gate Terminal i Skælskør forsøger nu at få gennemført det oprindelige projekt fra midten af 1990erne. Men projektet møder stadig modstand.
    Nyhedsindslag fra 2005-08-04 19:30:00
  • Containerhavn uden forurenet jord
    Baltic Gate Teminal opgiver efter stærk kritik at bygge containerhavn ved Stigsnæs af forurenet jord. I stedet skal der bruges rent sand.
    Netnyhed fra 2005-08-04 12:04:00