Nu kan turisterne komme året rundt

Odsherred Kommune er et af de udvalgte steder i landet, der er i gang med at indføre helårsturisme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi skal udvikle en turisme, der varer mere end sommermånederne, altså en slags helårsturisme.

Sådan lyder det fra turistchefen i Odsherred Kommune, Hans-Jørgen Olsen.

Foreningen Visit Denmark har nemlig udråbt kommunen som et af de syv steder, der har bedst potentiale for at have turisme hele året rundt.

Kommunen har også udset sig en klar målgruppe.

- Vi satser på at udvikle turismen for det voksne publikum og mere specifikt for seniorerne, altså en turisme for dem, der er ude af arbejdsmarkedet eller dem, der er ude af arbejdsmarkedet, siger Hans-Jørgen Olsen.

Turistchefen understreger, at en del af grundlaget for helårsturisme allerede er til stede, fordi mange fra det nordlige Sjælland benytter deres sommerhuse i området ofte.

- Vi har en masse stamkunder, der kommer her hver weekend året rundt. Og det vil sige, at vi skal i virkeligheden ikke tiltrække så mange turister for at kunne få aktiviteterne til at løbe rundt, fordi der er nogle stamgæster, der vil være basis for de ting, man skal udvikle. Hvorfor har I så ikke gjort det forlængst? Jamen, mange gange handler det jo om, at man skal have det råderum og de ressourcer til at planlægge, lyder det fra turistchefen.

Samtidig indrømmer han, at selv om forventningerne er høje, så gror træerne ikke ind i himlen:

- Der kommer nye tilbud til, og der kommer nye faciliteter. Det vil gøre, at vi langsomt opbygger en turisme, men det bliver jo ikke en turisme, der i november måned kommer til at ligne den turisme, vi har i juli.
Men det bliver en bedre turisme end den, vi har i dag.