Nu kan du blive testet i alle Region Sjællands kommuner

Inden årets udgang vil det være muligt at blive testet for covid-19 i alle Region Sjællands 17 kommuner. Fire nye teststeder åbner i december.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden udgangen af året vil det være muligt at blive testet for covid-19 i alle Region Sjællands 17 kommuner.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

quote Alle borgere skal have mulighed for at få taget en coronatest tæt på, hvor de bor

Heino Knudsen (S), regionrådsformand, Region Sjælland

Det er forestående åbninger i Faxe, Haslev, Hvalsø og Kirke Hyllinge i løbet af december, der sikrer, at alle regionens kommuner er dækket ind med teststeder.

- Alle borgere skal have mulighed for at få taget en coronatest tæt på, hvor de bor. Det er vigtigt, at afstand ikke er en hindring, og at alle borgere har let adgang til test – uanset hvor man bor i regionen, udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Fleksible testmuligheder

De seks store testcentre i Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved, Maribo og Nykøbing Falster har åbent alle dage, mens de øvrige har åbent mellem en og tre dage om ugen.

quote Vi har en rigtig god og tæt dialog med kommunerne, så vi hele tiden kan skrue op og ned

Heino Knudsen (S), regionrådsformand, Region Sjælland

Derudover har Region Sjælland udkørende testbiler. De bruges, hvis der opstår akutte og lokale smitteudbrud, for eksempel i et boligområde eller på et plejecenter.

- Vi er beredte og har testmuligheder klar til enhver situation, der kan opstå med corona. Vi har en rigtig god og tæt dialog med kommunerne, så vi hele tiden kan skrue op og ned, der hvor der er behov for det. Det betyder, at man for eksempel kan opleve, at åbningstiden på et teststed kan blive ændret hen over vinteren, hvis der vurderes at være et relevant behov, siger Heino Knudsen.

Der er også oprettet fem covid-19 vurderingsklinikker i regionen. Her kan syge borgere efter henvisning fra egen læge blive testet for corona og undersøgt samme sted. 

Klinikkerne ligger på de fire akutsygehuse i Holbæk, Køge, Slagelse og Nykøbing F. samt på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Region Sjælland har tilbudt alle kommuner at etablere teststeder lokalt i egen kommune, og med de kommende åbninger i Haslev 10. december, Hvalsø 11. december, Kirke Hyllinge 14. december og Faxe 15. december er der altså teststeder på plads i alle 17 kommuner.