Nu kan de særligt sårbare snart vaccineres - invitationer er på vej

Der er vaccinationsinvitationer på vej til særligt sårbare borgere, der er i øget risiko for at få et alvorligt forløb med corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personer i den såkaldte gruppe 5 skal holde øje med postkassen eller deres e-boks. Der er nemlig invitationer til at blive vaccineret på vej til de personer, der er i særligt øget risiko for at få et alvorligt forløb med corona. 

- Breve og e-boks-meddelelser går ud samtidig, men vi ved, at der kan gå lidt længere tid, inden man modtager et brev. Derfor skal man være opmærksom på, om der er kommer noget i postkassen, fortæller Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Læs også
Første vaccine til særligt sårbare patienter: - Det giver en lettelse i det hele

Lørdag modtog flere borgere en invitation i deres e-boks, og allerede nu har mange valgt at bestille en tid til vaccination.

- Det er gået ualmindeligt stærkt. Vi åbnede for 5000 tider lørdag morgen, og de var stort set booket lørdag aften. Vi har enkelte tider tilbage den kommende uge, så man må sige, at der har været rigtig stor interesse i den her gruppe, siger Trine Holgersen.

Hold øje med ledige tider

Der er dog altså stadig enkelte tider at booke, derfor opfordrer Trine Holgersen, at man holder øje med hjemmesiden vacciner.dk.

- Jeg vil opfordre borgerne til dagligt at holde øje, om der er tid til en vaccine.

- Hvis man er i tvivl om, man er i gruppe 5, så kan man gå ind på vacciner.dk. Hvis man ikke kan booke en tid, så ved man, at man ikke er i gruppen. Ellers har man en mulighed for at ringe til vores call-center, der vil sidde nogle dygtige folk, der kan slå ens cpr-nummer op og fortælle, om man er udvalgt til den her gruppe, siger Trine Holgersen.

Alle 16.000 borgere i gruppe 5 i Region Sjælland vil dog ikke kunne  blive vaccineret i denne omgang. Der vil blive åbnet for flere tider i takt med, at Region Sjælland modtager flere vacciner fra Statens Serum Institut.

Hvilke personer er i gruppe 5?