Nu får DSB nye tog

Nu er der endelig kommet en løsning på togproblemerne i regionen. DSB har i dag lejet 45 nye vogne og beklager over for sine passagerer, at der skulle gå så lang tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal passagerne snart ikke finde sig i hylende bremser og forældede toge mere.

- Nu handler vi og vi råder bod på det, vi har gjort. Rent materialemæssigt er vores passagerer jo nødlidende og har været det gennem nogle år og derfor har vi nu købt de 45 vogne, siger underdirektør i DSB, Anne-Lise Bach Sørensen.  

Det glæder pendler på Vordingborg station sig utrolig meget til.

- Der bliver mindre larm og det bliver lettere at sove for i de gamle tog larmer det enorm meget og ryster, siger Chenette Simonsen, Næstved.

I 2003 fik passagerne på Sjælland at vide, at nye IC4 toge ville afløse de såkaldte kreaturvogne, så blev det udsat og udsat og udsat og i år mistede DSB så også tålmodigheden. Nu har de fundet udlejningsvogne hos togfabrikanten Bombardier. Men løfterne fra DSB møder skepsis hos passagerne.

- Jeg tror ikke, man tør håbe på for meget, før de er her og så glæde sig over det, når de kommer, siger Chenette Simonsen, Næstved.

Men underdirektøren mener, det er tid til at stole på DSB.

- Det kan de, de kommer i en lind strøm fra den 1. september, siger Anne-Lise BAch Sørensen, underdirektør i DSB.

Det er altså først til september næste år, pendlerne skal glæde sig. Det sidste tog skal være leveret inden udgangen af 2009.