Nu får du lettere ved at booke vaccinetider

Personalet på de regionale testcentre tilbyder nu at hjælpe folk med at booke vaccinetider.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være endnu lettere at booke tid til vaccinationer mod coronavirus. 

Derfor kan regionens borgere nu booke vaccinetider på PCR-teststederne rundt omkring i regionen.

quote Vi har mange ledige vaccinetider

rine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland

Det oplyser Region Sjælland.

- Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes, udtaler Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

Det vil være muligt at booke tiderne til både første og anden vaccine hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. Regionen har desuden ophængt plakater, som oplyser om muligheden.

Hjælp til at ændre planlagt vaccinetid

Det er ifølge Region Sjælland som udgangspunkt op til folk selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

- Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud, siger Trine Holgersen.

Selv om tilbuddet primært er tiltænkt dem, der endnu ikke er kommet i gang med at blive vaccineret, er det også muligt for andre at booke tid til andet stik eller ændre en planlagt tid til vaccine. Er man endnu ikke vaccineret, vil man blive tilbudt tid til både første og anden vaccine.

Muligheden er tilgængelig på samtlige PCR-teststeder i Region Sjælland. Alle kan dog stadig booke tid til vaccine på vacciner.dk eller via corona-callcenter på 70 20 42 22.