Nu er der fundet en løsning for bus- og togbilletter på Sjælland

Kunder i den offentlige transport på Sjælland får nu et logisk og gennemskueligt takstsystem, det lover transportministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter længere tids arbejde er transportminister Hans Christian Schmidt (V) nu klar med den såkaldte takstharmonisering i den offentlige transport på Sjælland.

Det oplyser Transport- og Bygningsministeriet til TV 2.

Den nye model for taksterne, som Movia har stået i spidsen for at udvikle, har opbakning fra en bred kreds af partier i Folketinget. Kun Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten kan ikke tilslutte sig.

Forenklingen af taksterne vil kun betyde ændringer for ganske få passagerer, oplyser Transport- og Bygningsministeriet. Kun omkring tre procent vil opleve prisstigninger. Andre vil enten opleve at priserne er de samme eller lavere.

- Jeg er glad for, at man har fundet en løsning, som alle parter kan acceptere. Det skylder vi kunderne i den kollektive trafik. Nu får kunderne på Sjælland det logiske og gennemskuelig takstsystem, som har været efterspurgt i årevis, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) i en skriftlig kommentar.

Gamle amtsgrænser afgjorde billetpris

Løsningen kommer efter mange års kritik af det hidtidige system, hvor de gamle amtsgrænser har afgjort hvor dyr, billetten var. Som passager blev man belønnet for at krydse grænserne.

Kritikken er kommet fra blandt andet Rigsrevisionen, der så sent som i september konkluderede at trafikselskaberne ikke har arbejdet tilstrækkeligt aktivt for at harmonisere taksterne. Man har ikke kunnet finde løsninger regionalt, og selskaberne har reelt opgivet at finde en løsning, lød det i kritikken fra Rigsrevisionen.

De nye priser vil gælde for langt størstedelen af rejserne på Sjælland. Trafikselskaberne i Jylland arbejder på at finde en model, der også vil gælde her.