Nu bliver det rarere at få foretaget en kviktest – nye podepinde bliver taget i brug

Fra torsdag tages de nye podepinde i brug ved kviktest på alle Region Sjællands kvikteststeder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En kviktest har hidtil kunne bringe tårerne frem på de fleste, men nu skulle det gerne blive langt mindre ubehageligt at blive podet i næsen.

quote Jeg hilser det velkommen, at de nye kviktest er lidt rarere for vores snudeskafter

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Fra torsdag i denne uge tager alle Region Sjællands kvikteststeder nemlig den nye podepind i brug, som modsat den oprindelige nu kun skal to til tre centimeter op i næsen for at indhente nok testmateriale. Svaret på testen kommer stadig efter 15 minutter.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- De nye podepinde er lette at anvende, og det er ikke ubehageligt at få taget en test. Det tror jeg, at regionens borgere sætter stor pris på, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland.

Anne Øster Hjortshøj understreger samtidig, at podepindene kommer på et rigtig godt tidspunkt, nu hvor samfundet så småt åbner igen, og hvor vi skal til at vænne os til at blive testet langt oftere end tidligere.

Læs også
Ny lyntest skal kun tre centimeter op i næsen
Læs også
Ny lyntest skal kun tre centimeter op i næsen

På Facebook har regionsrådsformand Heino Knudsen (S) også været ude med begejstrende ord om den nye kviktest:

- Fra i dag (torsdag, red.) bruges den nye kviktest i alle kviktestcentre i Region Sjælland. Jeg hilser det velkommen, at de nye kviktest er lidt rarere for vores snudeskafter, da den kun skal kort op i næsen.

RARERE FOR SNUDESKAFTET🤗 Fra i dag bruges den nye kviktest i alle kviktestcentre i Region Sjælland. Jeg hilser det...

Slået op af Heino Knudsen - PolitikerTorsdag den 4. marts 2021

Lige så sikker som sin forgænger

Den nye podepind giver samme svarsikkerhed, som den tidligere kviktest, der skulle meget længere op i næsen. Det gælder dog stadig, at hvis man bliver testet positiv med en kviktest, så skal man efterfølgende få foretaget en PCR-test med halspodning. Med en PCR-test kan man nemlig blandt andet undersøge, hvilken Covid-19 variant, man er smittet med.

Læs også
Fredag begynder hjemmevaccination i Region Sjælland
Læs også
Fredag begynder hjemmevaccination i Region Sjælland

Det er Falck, der står bag kviktestene i Region Sjælland. Her har man brugt den seneste uge på at oplære pode-personalet i korrekt brug af de nye test.

- Vi har afprøvet de nye test i nogle af vores kviktestlokaliteter og alle poderne er nu blevet oplært i at anvende de nye testmetoder. Og fra i dag vil det være dem, der bliver brugt alle steder i regionen, fortæller Jakob Wohlgemuth, Falck regionsdirektør, Sjælland.

Alle over 12 år kan blive kviktestet i en de 20 kviktestcentre i Region Sjælland. En kviktest kræver ikke tidsbestilling.

Adresser og åbningstider kan ses her.

TV2 ØST har tidligere besøgt Falcks kviktestcenter i Holbæk. Du kan se eller gense indslaget her:


Nyhedsoverblik