Nu begynder Region Sjælland at give borgere tredje vaccinestik

Fra fredag begynder Region Sjælland at tilbyde tredje stik mod covid-19 på regionens 140 plejecentre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først var Magnus Heunicke ude at sige, at alle skal tilbydes tredje vaccinestik mod covid-19. Og nu tager Region Sjælland officielt hul på planen for tredje vaccinestik i regionen. Det betyder, at  plejehjemsbeboere fra fredag får tilbudt tredje vaccinestik mod corona.

Vaccineballet åbnes klokken 09 i Slagelse, hvor de 90 beboere på Blomstergården Plejecenter bliver de første i vores område til at få tilbudt tredje stik med covid-19 vaccinen.

I alt er der 140 plejecentre i Region Sjælland, der får besøg af vaccinepersonalet. Det svarer til i alt 6650 borgere, der i første omgang får tilbudt tredje stik. 

Region Sjælland regner med at indsatsen løber over september og oktober måneder, og derefter vil alle i den første gruppe have fået tilbud om tredje stik.

VIDEO: Sådan her så det ud, da de første borgere i Region Sjælland blev vaccineret i december 2020. Nu får de borgere tilbud om et tredje stik.

Regner med en høj tilslutning

På landets plejecentre er vaccinationsraten efter de to første stik ifølge Sundhedsstyrelsen 96 procent. Der var altså meget høj tilslutning på landets plejehjem til første runde af covid-19 vaccinationen.

I Region Sjælland regner man da også med at møde positivt indstillede borgere, når man starter med at give tredje stik på Blomstergården i Slagelse i morgen.

quote Vi forventer en lige så stor tilslutning fra beboerne som sidste gang

Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

- Vi glæder os til at komme i gang igen. Vi forventer en lige så stor tilslutning fra beboerne som sidste gang, hvor vi fik vaccineret 5250 borgere. I mellemtiden er der kommet 1400 nye beboere til på regionens plejecentre, og dem regner vi også med en stor tilslutning fra, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Hvis der dog skulle være nogle af de 1400 nye beboere på regionens plejecentre, der ikke er vaccineret, men ønsker dette, er Region Sjælland også forberedt på det.

- Vi har kapacitet til at tilbyde borgere, der ikke har fået første stik, muligheden for at få det, når vi er ude og vaccinere. Så alle de beboere på plejecentrene, der måtte ønske det, har mulighed for at få vaccinen, fortæller Trine Holgersen.

Vaccinationen på plejehjemmene vil finde sted i nogenlunde samme rækkefølge som ved første udrulning af vaccineplanen, oplyser Region Sjælland.

Beboerne vil blive tilbudt at blive vaccineret med den vaccine, de fik de første stik med – det vil sige, at de enten får Pfizer eller Moderna.

Flere grupper vaccineres samtidig

Selvom beboerne på plejecentrene er de første til at få tredje stik, er udrulningen af vaccinationsprogrammet lidt anderledes, end da vaccinationen på plejecentrene startede første gang i december 2020.

Dengang var plejehjemsbeboerne de eneste, Region Sjælland skulle koncentrere sig om at vaccinere, men denne gang sker det sideløbende med vaccination via pop-up vaccinationstilbud på folkeskoler, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og i socialt udsatte boligområder.

Målet i Region Sjælland er forsat at opnå en vaccinationsfrekvens på 90 procent. Der er regionen dog ikke helt endnu, da vaccinationsprocenten på de inviterede kun ligger på gennemsnitlig 86 procent i øjeblikket. De håber dog fortsat på at nå de 90 procent.