Novozymes buldrer fortsat af sted

Der er ingen slinger på enzymvejen for Novozymes, der har fabrik i Kalundborg. Den verdensførende producent fortsætter de høje vækst rater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Verdens største enzymproducent, Novozymes, fortsætter den høje vækst. Salgsvæksten inden for enzymer og mikroorganismer voksede med 16 procent i første halvår, viser halvårsregnskabet.

- Der er rigtig god fremdrift i forretningen, faktisk så god, at vi nu regner med at lande i den øvre ende af vores forventninger. Og trods en udfordrende valutakursudvikling i første halvår og høje råvarepriser, så følger indtjeningen med væksten. Med sådanne resultater kan man ikke være andet end tilfreds, siger administrerende direktør Steen Riisgaard.

Nettoresultatet voksede med syv procent i forhold til samme periode sidste år til 549 millioner kroner. Novozymes øger forventningerne til 2008. Således øges forventet salgsvækst nu til 8-10 procent mod tidligere udmeldte 6-9 procent i danske kroner. Samtidig forventer ledelsen i Novozymes også øget vækst i den primære drift og i årets resultat.

/ritzau/