Novo Nordisk godkender trecifret millionbeløb til nyt diabetescenter

Novo Nordisk Fonden har nu godkendt bevillingen på 835,4 millioner kroner, som skal styrke diabetesindsatsen i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

835,4 millioner kroner.

Det er summen, som Novo Nordisk Fondens bestyrelse har besluttet at bevilge til Region Sjælland til at styrke diabetesindsatsen i regionen.

Indsatsen omfatter blandt andet et Steno Diabetes Center Sjælland ved regionens fire sygehuse og psykiatrien.

quote Vi bringer den specialiserede behandling tæt på borgerne – uanset hvor de bor, og uanset hvem de er

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Bevillingen til regionen begynder 1. januar næste år og løber over 10 år frem til udgangen af 2028.

Den 20. august godkendte regionsrådet i Region Sjælland samarbejdet med Novo Nordisk Fonden, og den 4. september skulle Novo Nordisk Fonden behandle sagen, som der nu er kommet afgørelse i.

Ingen særlige aftaler

Tilbage i august måned forsikrede regionsrådsformanden Heino Knudsen (S) over for TV ØST, at der ikke vil være særlige fordele for Novo Nordisk som medicinalvirksomhed ved at indgå aftalen.

Han siger nu, efter samarbejdet er godkendt af fondens bestyrelse:

- Med Steno Diabetes Center Sjælland får vi et betydeligt løft for alle borgere med diabetes i regionen. Vi bringer den specialiserede behandling tæt på borgerne – uanset hvor de bor, og uanset hvem de er. Vi placerer derfor behandlingen af voksne og børn så lokalt som muligt - og opretter et særligt tilbud til psykiatriske patienter med diabetes. Samtidig bliver vi en aktiv del af et nationalt fællesskab om bedre forebyggelse og mere forskning.

Sygehusenes fokusområder:

10.000 patienter vil kunne behandles

Over 40.000 mennesker i Region Sjælland er diagnosticerede med diabetes, og man forventer, at omkring 10.000 patienter årligt vil modtage behandling fra Steno Diabetes Center Sjælland.

Det forventes dog, at alle personer med diabetes i regionen vil mærke et løft i kvaliteten af behandlingen af diabetes. 

- Novo Nordisk Fonden ønsker at bidrage til, at Danmark kan tilbyde forskningsbaseret behandling og forebyggelse af diabetes i verdensklasse, lyder det fra Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

- Målet er, at personer med diabetes skal leve længere og bedre, og at færre danskere skal have diabetes. Steno Diabetes Center Sjælland vil blandt andet gøre en særlig indsats målrettet sårbare og udsatte familier og personer med det formål at sikre, at alle i regionen modtager den bedst mulige behandling af diabetes.