Nonbo overlever lovovertrædelse

Venstrepolitikeren Karsten Nonbo overlever politisk, at han har fået et klip i kørekortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Justitsminister Lene Espersen (K) vil ikke fyre formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, folketingsmedlem Karsten Nonbo (V), der har udsigt til en bøde og et klip i kørekortet for at have kørt 18 km/t for stærkt i udkanten af Haslev, skriver Dagbladet.

- Jeg har fået en personlig orientering af Karsten Nonbo om forløbet, og jeg må konstatere, at han har opført sig dumt. Men når det er sagt, må jeg tilføje, at der trods alt er tale om en mindre forseelse, og jeg mener ikke, at det diskvalificerer ham til at beklæde formandsposten i Færdselssikkerhedskommissionen - en post, som han har udfyldt til min store tilfredshed, siger Lene Espersen til avisen.

Justitsministeren advarer mod at dømme Karsten Nonbo ved en folkedomstol:

- Jeg har jo selv prøvet turen i mediemaskinen efter mit eget færdselsuheld. I Karsten Nonbos tilfælde er der tale om en menneskelig fejl, som han selv dybt har beklaget. For mig tæller det, at han selv har valgt at lægge historien åbent frem, så den ligger fuldt ud belyst, siger hun.

Lene Espersen tilføjer, at hendes indstilling om at frede Karsten Nonbo står ved magt, med mindre Venstres folketingsgruppe når frem til et andet resultat.

Formanden for Venstres gruppe, Hans Christian Schmidt, afviste imidlertid allerede i Dagbladet i går, at sagen får konsekvenser for Karsten Nonbo.