Netto truer fiskehandler med retssag

Supermarkedskæden Netto vil ikke godtage, at en lokal fiskehandler kun har ændret sit navn fra Netto Fisk til Nætto Fisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Supermarkedskæden Netto truer den lokale fiskehandler i Vordingborg med en ny retssag. For kort siden ændrede fiskehandleren navn fra Netto Fisk til Nætto Fisk, da det førstnævnte navn ifølge discountkæden var ulovligt. Men nu må han måske ændre navn en gang til, skriver Sjællandske.

Landedirektør i Netto, Morten Kaas, siger, at Netto er et registreret varemærke, og derfor kun kan bruges af dem.

- Siden vi i 1972 registrerede vores varemærke Netto, har vi investeret et to cifret millionbeløb i markedsføring og registrering af Netto. Når vi så har et tilfælde som Nettofisk, så tager vi fat i dem. Vi ringer til dem, og normalt finder vi en venlig løsning. Så ændrer de navnet, og de skal ikke betale erstatning.

- Henri Hansen ville dog ikke tale med os, og han reagerede ikke på breve. Derfor henvendte vi os til fogeden, og anlagde en fogedsag. Dommeren tilkendegav klart i dommen, at der var sket en grov overtrædelse af blandt andet varemærkeloven, siger Morten Kass til Sjællandske.

Netto-direktøren står uforstående overfor Henri Hansens påstand om, at Netto skulle have krævet 200.000-300.000 kroner, hvis Henri Hansen ikke betalte 15.000 kr. i erstatning.

- Der har på intet tidspunkt været tale om. De 25.000 kr., vi oprindeligt krævede af ham, dækker ikke engang vores sagsomkostninger til advokater med videre. Vi har derimod gjort ham en tjeneste ved at sænke prisen til 15.000 kr. Det er ikke penge, vi er ude efter, men vi vil bare have vores mærke i fred.

Efter retssagen har fiskehandleren nu betalt en erstatning til Netto og har ændret navnet på forretningen til Nætto fisk, men det vil discountkæden ikke være med til.

- Nej, det er ikke i orden. Det lyder ens. Du kan jo ikke høre forskel. Æ er jo et sammentræk af a og e. Det er yderligere en skærpelse af hans dom, og det er beklageligt at han ikke har forstået, at han krænker vores rettigheder. Vi vil nu tage sagen op igen med vores advokater.

Hos Nætto fisk siger indehaver Henri Hansen, at navnet Nætto ikke har noget at gøre med supermarkedskæden Netto.

- Hvis det går helt galt og jeg får et forbud, må jeg jo kalde mig Brutto eller Netop, siger han til Sjællandske.