Nej til kæmpe el-anlæg i det åbne landskab

I fjorten år har beboerne i den lille landsby Herslev forgæves kæmpet imod etableringen af en kæmpe omformer-station midt i det åbne landskab. Nu vil kommunens borgmester være med til at se på en anden placering af det store anlæg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en mark mellem Høng og Sæby, i den lille idylliske landsby Herlsev, vil statens selskab Energinet.DK, placere en gigantisk omformer-station. Men landsbyens beboere siger nej.

-Sådan et anlæg hører ikke til det åbne landskab, det skal placeres i et industriområde, siger beboernes talsmand Hans Hansen.

Omformer stationen kommer til at fylde et areal, der svarer til omkring 14 boldboldbaner, og i højden bygges der op til 25 meter i det åbne landskab.

Beboerne i Herslev foreslår at omformer-stationen i stedet for placeres på Asnæs lidt  uden for Kalundborg. Og den idé er kommunens borgmester med på.

- Vi har mange andre projekter i gang på Asnæs, så hvis der kan skabes plads til omformer-stationen på Asnæs, vil jeg meget gerne kigge på det, siger Kalundborgs borgmester Tommy Dinesen (SF) til TV2ØST.

Det nedlagte Vestsjællands amt har forlængst givet tilladelse til det store anlæg, der er en del af den såkaldte Elektriske Storebæltsbro, der skal forbinde Sjælland, Fyn og Jylland medd et elkabel. Energiministeren har netop forlangt at anlægget er gjort færdigt inden 2009.

Statens selskab Energinet.DK, ønsker ikke at udtale sig om sagen i dag.