Nej tak til gratis rundkørsel

Et udviklingsfirma vil betale for en rundkørsel, mod at Sorø Kommune giver lov til, at en fødevarebutik kan leje sig ind i lokaler på Nordmarksvej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I bestræbelserne på at få lejet butikkerne ud i et nyt butikscenter i Sorø tager udviklingsfirmaet Holmboe plus Edelved A/S usædvanlige midler i brug. De har tilbudt Sorø Kommune en rundkørsel til 2,5 millioner kroner. Men kommunen tager ikke imod gaven med kyshånd, skriver DAGBLADET Ringsted.

I oktober måned sidste år åbnede de to landskendte butikskæder »Jysk« og »thansen« deres nye butikker på Nordmarksvej i Sorø, og i samme bygningskompleks gjorde udviklingsfirmaet Holmboe plus Edelved A/S klar til fem andre forretninger. De fem andre forretningslokaler har i midlertid stået tomme lige siden, og det er ikke gået så hurtigt med at leje dem ud, som Holmboe plus Edelved A/S havde håbet på.

- Selvfølgelig koster det penge for os, at lokalerne står tomme, men det er alligevel billigere i forhold til, hvis vi skulle have bygget det samme antal butikker i to etaper, og så først have bygget, når de var blevet lejet ud, forklarer Brian Schou fra udviklingsfirmaet.

- Som det ser ud lige nu, så er vi meget tæt på at have to nye aftaler på plads, men det kunne vi have haft for længe siden, hvis Sorø Kommune blot ville give os lov til at leje ud til en fødevarebutik. Vi har 3-4 dagligvarebutikker, som nærmest står på nakken af hinanden for at få lov til at komme ind ude på Nordmarksvej i Sorø, men kommunen siger konsekvent nej, siger han.

- De henholder sig til en gammel detailhandel-analyse, som anbefaler, at man samler detailhandlen i bymidten, og det bremser desværre for udviklingen. Vi har endda tilbudt kommunen at betale de
godt 2.5 millioner kroner, som det vil koste at etablere en rundkørsel ved butikkerne på Nordmarksvej, hvis blot vi kunne få en fødevarekæde ind, men kommunen har blankt afvist vores tilbud, siger Brian Schou.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kommunens tekniske chef, Ole Bay eller borgmester,
Ivan Hansen.